Operații glaucom (trabeculectomie)​

În lumea oftalmologiei, glaucomul este adesea numit „hoțul tăcut al vederii”, manifestându-se fără semne evidente până în fazele avansate. La OcuCenter, înțelegem gravitatea și subtilitatea acestei afecțiuni și ne-am dedicat să oferim soluții chirurgicale avansate, precum trabeculectomia, pentru a combate această amenințare invizibilă.

Trabeculectomia este o procedură chirurgicală de ultimă generație, menită să creeze un nou canal în ochi, facilitând drenajul fluidului intraocular și, astfel, reducând presiunea care poate afecta nervul optic. Aceasta nu numai că oferă pacienților o șansă de a-și păstra vederea, dar în multe cazuri, chiar și de a o îmbunătăți.

Alegând OcuCenter pentru procedura de trabeculectomie, beneficiați de tehnologie de ultimă oră, expertiză medicală inegalabilă și grija pasionată a Dr. Dan Călugăru. Ne dedicăm fiecărui pacient cu atenție, asigurându-ne că fiecare pas al procedurii este executat cu precizie și grijă.

Operație Glaucom (Trabeculectomie)

Trabeculectomia este o intervenție chirurgicală standard pentru tratamentul glaucomului, având ca principal obiectiv reducerea presiunii intraoculare (PIO) în cazurile în care aceasta nu poate fi controlată prin medicație sau alte tratamente.

Procedura presupune crearea unui orificiu mic în peretele ochiului (sclera) printr-o incizie, pentru a drena fluidul intraocular (umorile apoase) și a facilita scurgerea acestuia într-o mică bușă sau sac creat sub conjunctivă, numită bleb. Fluidul se va acumula aici și va fi ulterior absorbit de vasele sanguine.

Pe măsură ce fluidul se drenează din ochi, presiunea intraoculară scade, protejând astfel nervul optic de deteriorare suplimentară. Trabeculectomia este eficientă în prevenirea agravării pierderii vederii cauzate de glaucom.

Procedura se efectuează sub anestezie locală și poate necesita utilizarea de medicamente postoperatorii pentru a preveni inflamația și formarea de cicatrici, care ar putea bloca drenajul.

Trabeculectomia, fiind o procedură invazivă, este de obicei rezervată pentru cazurile în care alte tratamente pentru glaucom nu au avut succes sau când starea se agravează rapid. Eficacitatea și siguranța acestei operații au făcut-o una dintre principalele alegeri în gestionarea chirurgicală a glaucomului.

Nu lăsa să treacă timpul peste sănătatea ochilor tăi!

O examinare în timp util poate preveni sau identifica probleme care pot avea impact asupra vederii tale pe termen lung. Asigură-te că beneficiezi de cea mai bună îngrijire oftalmologică și fă-ți o programare acum.