Miopia

Miopia, cunoscută și sub denumirea de „vedere scurtă”, este una dintre cele mai răspândite afecțiuni refractive la nivel global. La OcuCenter, abordăm miopia printr-o combinație de expertiză clinică și tehnologie de avangardă pentru a oferi pacienților cele mai bune soluții de corectare și gestionare.

Miopia se caracterizează prin capacitatea individului de a vedea clar obiectele aflate la o distanță mică, în timp ce obiectele îndepărtate apar neclare. Acest lucru se datorează faptului că, în ochii miopi, lumina se focalizează în fața retinei, în loc să se focalizeze direct pe retină. Cauzele miopiei pot fi atât ereditare, cât și legate de factorii de mediu, precum efortul vizual prelungit la distanțe mici.

La Clinica OcuCenter, evaluarea miopiei implică:

  • Un examen oftalmologic complet pentru determinarea gradului de refracție.
  • Măsurători detaliate ale lungimii axului ocular.
  • Investigarea posibilelor complicații asociate, precum degenerescența miopică.

Soluțiile de tratament pentru miopia variază în funcție de severitate și de nevoile individuale ale pacientului:

  • Corecția Optică: Prin ochelari sau lentile de contact, adaptate pentru nevoile fiecărui pacient.
  • Intervenții chirurgicale refractive: Proceduri precum LASIK sau PRK, pentru corectarea permanentă a miopiei.
  • Terapie ortokeratologică: Lentile de contact speciale purtate peste noapte pentru remodelarea temporară a corneei.

La OcuCenter, angajamentul nostru este acela de a înțelege și aborda fiecare caz în parte, oferind soluții personalizate pentru fiecare pacient. Dacă suferiți de miopie sau aveți simptome asociate, vă invităm să solicitați o programare pentru a beneficia de o abordare modernă și integrată în oftalmologie.

Nu lăsa să treacă timpul peste sănătatea ochilor tăi!

O examinare în timp util poate preveni sau identifica probleme care pot avea impact asupra vederii tale pe termen lung. Asigură-te că beneficiezi de cea mai bună îngrijire oftalmologică și fă-ți o programare acum.