Glaucomul

Glaucomul, adeseori denumit „hoțul tăcut al vederii”, este una dintre principalele cauze de orbire la nivel global, având o evoluție subtilă, deseori fără simptome evidente în stadiile timpurii. La clinica OcuCenter, ne dedicăm identificării, înțelegerii și tratării acestei afecțiuni, folosindu-ne de echipamente de ultimă generație și expertiza unei echipe de specialiști în domeniu.

Mecanismul fundamental al glaucomului implică deteriorarea nervului optic, de multe ori ca rezultat al unei presiuni intraoculare crescute, din cauza unui drenaj deficitar al fluidului ocular. Totuși, nu toate formele de glaucom sunt legate exclusiv de această presiune crescută.

Distingem mai multe forme ale acestei afecțiuni:

  • Glaucom cu unghi deschis: Cea mai frecventă variantă, care se manifestă printr-o pierdere treptată a vederii periferice.
  • Glaucom cu unghi închis: O formă mai rară, dar care poate provoca simptome acute și necesită intervenție imediată.

La Clinica OcuCenter, procesul diagnosticării glaucomului începe cu o discuție amănunțită și un examen oftalmologic complet, ce cuprinde:

  • Măsurarea presiunii intraoculare
  • Examinarea optică detaliată a fundului de ochi
  • Teste de câmp vizual pentru evaluarea pierderii de vedere periferică
  • Imagistică avansată a nervului optic

Tratamentul este personalizat pentru fiecare pacient și poate include medicamente, proceduri laser sau intervenții chirurgicale, toate cu scopul de a preveni progresia bolii și pierderea ulterioară a vederii.

La OcuCenter, ne mândrim cu angajamentul nostru continuu de a oferi pacienților cele mai avansate metode de tratament, îmbinând expertiza medicală cu tehnologia de ultimă oră. Dacă aveți simptome sau sunteți la risc de glaucom, vă invităm să programați o consultație la clinica noastră pentru a beneficia de o abordare holistică și inovatoare în îngrijirea oftalmologică.

Glaucom

Nu lăsa să treacă timpul peste sănătatea ochilor tăi!

O examinare în timp util poate preveni sau identifica probleme care pot avea impact asupra vederii tale pe termen lung. Asigură-te că beneficiezi de cea mai bună îngrijire oftalmologică și fă-ți o programare acum.